mandag 10. mai 2010

Bryllup og kameloner



I helga var det duket for bryllup her i nabolaget! Norske Kasy og etiopiske Boru giftet deg i Dar es Salam/Tanzania i mars, men på lørdag var det stor feiring sammen med venner og familie her på tomta. En liten gressplen rett ved siden av huset vårt ble pyntet med et hav av rosa blomster, hvitpynta stoler, sateng og chiffon. Helt nyyydelig! Og her er det faktisk mulig å pynte med så mye fine blomster, siden det er så billig. Eksport-rosene får vi kjøpt for ca ei krone stk, mens de andre såkalte "lokale" rosene får vi for ca 10 øre stk!! Bryllupsfesten ble holdt inne på konferansesenteret, som var pyntet på samme måten og med samme farger.
Mens alle foreldre og andre voksne var i bryllup, tok tre av hushjelpene seg av alle ungene. De laget pizza, så film og koste seg de også.




To fargerike og sprudlende damer på festen, kenyanske Charity og Ann Jorid.



Vemund, Simon, Katinka og Joakim har funnet en ganske stor kamelon, en "neshorn-kamelon" som har tre horn i fjeset. De er litt mer sjeldne å se her i området, så det er ekstra stas. Den klatret fra den ene over til andre, rundt nakken og opp på hodet...ungene syns det er utrolig gøy med disse krypene!
Ungene har det veldig kjekt sammen, og de minste forstår nok ikke helt at det bare er noen uker til vi reiser hjem igjen, og de ikke kommer til å se hverandre på lenge... Alle som har bodd sammen her i to år, unntatt en familie, reiser hjem i sommer, så vi er litt i flytte-modus alle sammen. (Tre familier kom i januar, men de flytter også videre i løpet av sommeren.) Det er ganske mye å tenke på og ordne for tiden, og ukene flyr av gårde!! Vi har solgt Pajero'en (men får ha den til vi reiser hjem) og salgsplakater på den lille Vitz'en er satt opp på handlesentrene rundt omkring. I går var Bjørn Kjetil hele dagen på en bil-basar, og forhåpentligvis slipper han å bruke så mange søndager der... Ellers har vi allerede sendt hjem 7 kofferter med gjester og kjente, vi har begynt å gi bort ting vi ikke trenger og tenker over hva vi skal selge og hva vi må prøve å få med oss hjem.

Ellers er det regntid for tiden, og da er det snakk om pøsregn!! Det renner i strie elver ved siden av veien og til tider er det store flater som ligger under vann. På ridningen i dag skulle vi ut og ri en tur utenfor arenaen, og ble tatt med til et område hvor det fløt med vann på veien. Først red vi litt forsiktig i vann som gikk til anklene på hestene, men etterpå var det full trav i knehøyt vann så spruten sto! Våte og sølete ble vi, men det var utrolig gøy!! Synd vi ikke hadde med kamera, for det hadde sikkert vært et ganske tøft bilde :-) Simon brukte sitt siste klipp på ridningen sist uke og David må motiveres hver mandag, men turen i dag gav mersmak, så nå håper vi på masse regn i forkant av neste ridetime også!!

Bye for now - ha ei god uke!!
Posted by Picasa

Ingen kommentarer: