onsdag 24. juni 2009

"Field-work" i Kisii

Sist uke var vi igjen på tur vest-over for å besøke en del foreldreløse unger. Vi dro til Kisii og Oyugis, 5-6 timer fra Nairobi. Dette bildet er fra en skole hvor vi hentet to gutter som vi skulle besøke. Den ene gutten hadde mistet begge foreldrene sine og bodde hos onkelen sin og hans familie, i ei dårlig utstyrt hytte. Den andre gutten bodde sammen med ei storesøster og lillebror. Faren døde for noen år siden mens mor fremdeles lever, men er kommet til siste stadie av aids. Hun er helt ute av stand til å ta seg av ungene, og de må hver dag ut å lete etter noe å spise. Området hvor vi var er veldig grønt og fruktbart, overalt vokste det bananer, avokado, mango og mais, men de familiene vi besøkte er blant de fattigste av de fattige, og har stort sett ingenting.

En liten nysgjerrig gutt som kikker inn gjennom luka, i hytta til bestemoren. Han har også mistet begge foreldrene sine og bor sammen med en bror og flere søskenbarn som ei gammel bestemor tar seg av. Totalt besøkte vi 15 hjem hvor det nå blir vurdert om de foreldreløse ungene får plass på barnehjemmet. De som får plass flytter inn i løpet av høsten, når vi har flyttet inn i de nye byggene.

Damer på vei til markedet for å selge produktene sine.


På markedet solgte de billig frukt som vi hamstret med oss tilbake til barnehjemmet. Bilen var stappfull av forskjellig frukt og ser du godt etter, vil også se høna som var med oss på den lange kjøreturen...

Vi har hatt et fantastisk år med masse opplevelser, men nå pakker vi koffertene og gleder oss til to måneder i Norge!! I slutten av august er vi tilbake i Kenya igjen, og gleder oss til det også :-)

HA EN GOD SOMMER ALLE SAMMEN
Posted by Picasa

Ingen kommentarer: