fredag 29. august 2008

Fremdeles er det kaldt om morgenen og utover dagen men når sola kommer gjennom skyene på ettermiddagen blir det godt og varmt. Da er ikke ungene sene om å hoppe uti bassenget her mens de voksne tiner opp!

I kveld har vi vært på kameleon-jakt. De kryper rundt på buskene og kommer frem om kvelden når det er blitt mørkt (det er bekmørkt kl.19), så vi lyste med lommelykt og fant en babykameleon og to pinnedyr. Kjempekjekt!



Mange har spurt om vi føler oss trygge her, og det gjør vi! Det er strømgjerde rundt hele tomta (ca 80 mål) med voktet inngangsport og det er vakter med schaefer hunder om natta. Høres kanskje dramatisk ut men forskjellen mellom fattig og rik er stor og uten skikkelig gjerde og vakthold kommer tyvene.

Selv om Karen-distriktet er et av de bedre distriktene her har vi et lite slum-område som nærmeste nabo på ene kanten. Før gjerdet kom opp forsvant visst ofte både klesvask, sykler og annet som var tilgjengelig ute. Utenfor føler vi oss også trygge. Kenyanerne er vennligsinnede folk men man tar selvfølgelig forholdsregler-vi passer på å være tilbake før det er mørkt om vi jogger eller går tur, og bruker anbefalt sjåfør/taxi.



I dag har vi kjøpt bil! En Mitsubishi Pajero firehjuls-trekker -93 modell. Gammel, men godt vedlikeholdt og forhåpentligvis fint kjørt av en mzungo (hvit mann). Dette er et viktig poeng siden kanyanerne i Nairobi stort sett skamkjører
bilene -veiene er nesten som en dårlig skogsvei i Norge... Vi er veldig fornøyde og håper den sviver i morgen også :-)

På søndag kommer ungene tilbake til barnehjemmet og vi er utålmodige etter å komme igang. Bjørn Kjetil har hatt møte med arkitekt og vært på byggetomten. De ligger forran skjemaet (skjeldent for å være i Afrika...) og de regner med å være ferdig i løpet av desember 2008. Det er i tilfellet perfekt, for skolen her nede starter på ny i januar og ungene kan dermed starte opp på ny skole til nytt skoleår. Time will show…

Ingen kommentarer: