mandag 15. september 2008

Sist uke begynte Simon på Banda school, britisk skole hvor han går på "pre-prep" avdelingen. Han går sammen med unger som er ett år yngre og her skal de forberedes til den "virkelige" skolen. De kjører ganske streng disiplin og strukturerte timer, men har også lange pauser med mye tid til lek. Han følte seg nok ganske utenfor de første dagene siden han hverken forstår hva som blir sagt eller selv klarer å si noe på engelsk, men syntes likevel det var kjekt. Med mamma som tolk gikk det bra! Allerede på torsdag var han alene i klassen hele dagen mens mamma satt utenfor og på fredag var det greit at vi gikk fra ham. Bare han fikk lært seg hvordan han skulle spørre om å få gå på do så var alt greit... Vi har fått en egen avtale om at han får gå tre dager i uka, så dette tror vi blir bra!

I helga var vi tilbake på barnehjemmet igjen hele gjengen, og dette fungerer bra så langt. Guttene leker med alle ungene på Good Hope, spiller spill og fotball og blir med på de tingene som barnehjemsungene gjør. De står opp kl. syv lørdag og søndag (på hverdagene kl. fem!!) og har en samling med sang og bønn før de begynner å vaske hele huset. Deretter er det dusj (når det er nok vann...) før frokosten serveres. Etterpå er det klesvask og forberedelse av lunsj og middag. Alle ungene er med - det er helt utrolig å se hvordan de jobber sammen og hjelper hverandre! Alle uten å klage eller syte.

All mat blir laget ute og kokt på en liten kull-grill. På lørdagskvelden satt vi sammen med noen av ungene og laget mandazi (ligner på smultringer). Vi kjevlet ut på et bitte lite ustødig bord mens Judith (stand-in for mama Nancy som sliter med høyt blodtrykk og er borte noen dager) stekte de i olje på grillen. Mørkt med bare lyset fra kullet og noen svake lys, summende lyder, noen som små-sang... skikkelig koselig!

Sang og dans er som oksygen for afrikanerne, og ingen helg på barnehjemmet uten masse dans! Guttene i familien Hellestræ kastet seg uti med famlende bevegelser men til stor jubel fra alle ungene :-)

Ingen kommentarer: