tirsdag 6. april 2010

Familien Aase på Good Hope


Vi har hatt besøk av familien Aase i påsken, og har virkelig kost oss sammen! De fikk med seg safari og en tur til kysten, noen dager her i Nairobi og selvfølgelig en tur til barnehjemmet.



31.mars fylte Simon 7 år, og etter en tur i krokodilleparken, dro vi sammen med gjestene våre til Kona Baridi. Vi hadde med oss kaker, snop og brus og feiret bursdagen til Simon sammen med alle de andre mars-barna. Tradisjonen tro, ble det bursdagssang og "Can you cut the cake?" mens jeg (Turid) og Lise skjærte opp kakestykker og alle de andre ungene sang av full hals.

Ei lang rekke med kopper når 70 unger skal få brus...



Happy unger som har fått solbriller fra Synssenteret! Gjett om de var stolte og følte seg tøffe!!


Det er mange som har gitt oss regntøy i det siste, og det er vi utrolig glade for! Spesielt takk til Mx-Sport på Randaberg som sendte ned mange regnsett! Regntiden er begynt her i Kenya, og med den sure vinden som det ofte er på Kona Baridi, er det veldig godt for ungene å ha gode regnjakker. Som oftest regner det på nettene og utover morgenen/formiddagen, men så skinner det vanligvis opp utover dagen.


Regntøy og solbriller!!



Elias er en fantastisk gutt på Sola som har gjort en kjempejobb for ungene på Good Hope! Han samlet inn forskjellige ting hos familie og kjente og laget salgsbod på butikken, og alle pengene gikk til barnehjemmet. Etter to dager hadde han fremdeles noen ting igjen som han ikke fikk solgt, og da laget han en lynutlodning i kirka. Hele 8000 kr klarte han å samle inn! Helt fantastisk! Disse pengene skal vi bruke til å lage lekerom, spesielt for de minste ungene på barnehjemmet. Vi har noen bamser som vi har fått fra Norge, og delvis ødelagte dukker, men ellers har barna lite leker. Leker er utrolig dyrt her i Kenya, stort sett dobbel og tredobbel pris ifht hjemme, så derfor fikk vi kjøpt masse duplo og treklosser i Norge som fam. Aase tok med seg. Kan tro ungene koste seg da de fikk bygge høye tårn og leke med biler!!
Nå venter vi på en snekker som skal lage hyller til oss på lekerommet, vi trenger et teppe og noen fine plakater på veggene, så blir det så bra så! Tusen takk for innsatsen Elias!!

Ingen kommentarer: