fredag 15. januar 2010

Leirskole i Mombasa

Sist uke reiste mellomtrinnet på den norske skolen (de som er permanent i Nairobi) på leirskole til Mombasa, og mamma sneik seg med som sjåfør og ekstra voksen!! 05.30 mandag morgen var vi klar på parkeringsplassen, og tyve minutter senere var bilen ferdig pakket og alle var klar for tur. Litt yre og utstyrt med teppe og pute, var guttene klar for den lange kjøreturen, og sin første leirskole! Åtte timer senere var vi fremme i Mombasa, men da måtte vi stå over to timer i ferjekø, før vi endelig kunne sette oss til bords hos familien Amenya, som sto klar med lasagne! Etterpå ble all bagasjen båret fort inn i leiligheten hvor vi skulle bo, og guttene spurtet ut i havet! En kjapp, men deilig dukkert var det de fikk tid til før solnedgang, og alle måtte inn bak porten.



Her er vi på Fort Jesus, et gammelt fort som ble bygget av portugiserne på slutten av 1500-tallet, Vasco da Gama's dager. Vi fikk en veldig god guide, så guttene fulgte ivrig med på alt som ble fortalt om kanoner, angrep, våpenlager osv osv.


Vi var på besøk i ei stor slavegrotte, i en naturpark og på besøk hos Digo-folket, en av stammene på kysten. Her lærte vi om alt som palmene og kokosnøttene kan brukes til, og vi fikk demonstrert hvordan afrikanerne bruker alle deler av dette treet. Fascinerende å se hvordan de utnytter alt! Vi fikk også se hvordan cashewnøttene vokser, og hvordan kenyanerne rister dem før de spises. Tre steiner, litt ved og litt bølgeblikk - full fyr og masse røyk! En smule brent ble de nok, men godt smakte det :-)

Dagene var fulle av forskjellig opplegg, men siste dagen sto det bading på programmet. Vi dro ut til et feriested hvor alle storkoste seg i det varme vannet i både basseng og det indiske hav!



Selvfølgelig ble guttene satt opp på kjøkkenliste, og måtte bidra med både oppvask og matlaging (her slapp de litt billig unna, for vi ble invitert på middag hele tre dager hos familien Amenya!!).

En blid gutt som dekker på til frokosten!



Kristian og Liv Stine (den andre mamma'en som sneik seg med på turen) vasker opp.


Lærer Ann Jorid og alle guttene foran et baobab tre, disse kule trærne som ser ut som de har røtter som står opp i lufta.




Så diger er altså trestammen på et baobab tre :-)
Posted by Picasa

Posted by Picasa

1 kommentar:

Anonym sa...

hallo:)
jeg synes at dette så ut som en kjempekjekk leirskoletur til Mombasa!!!Har vært med på leirskole i Kenya selv:)
Hilsen Kamilla (som har vært misjonærbarn i Kenya/Tanzania)