lørdag 28. februar 2009

Tur til Pokot

Imelda, Nancy og meg dro igjen ut i distriktet for å undersøke forholdene til en del foreldreløse unger. Denne gang dro vi til Kapenguria, i utgangspunktet åtte timers kjøretur fra Nairobi. Vi fikk en olje-lekkasje i bilen så vi ble stående på verksted i fire timer før vi kom oss av gårde igjen! Bilen vår har vært på verksted x antall ganger og har gitt oss skikkelig hodepine etter hvert!!

Vi kjørte langt opp i fjellene, til et område langt utfor allfarvei, til et folk som virkelig strever. Lite nedbør har gitt dårlig avling, og de fleste som vi besøkte hadde i tillegg måttet selge dyrene sine for å få nok til mat og skolepenger. Men det finnes trær med små frukter som de spiser, og de koker bladene som visstnok er næringsrike. Vi ble tatt imot med sang og dans – enorm begeistring for at noen kom til området deres for å hjelpe. De fleste hjelpeorganisasjonene stanser i den første dalen, så det var første gang at noen kom over fjellet til området deres. Vi fikk gaver og ble pyntet med smykker og kastet oss ut i dansen sammen med folket. Artig ja… :-)

Vi besøkte skolen hvor noen av barna gikk, et jordhus som bestod av to rom. De minste barna hadde undervisning ute, hvor de satt på to trestokker, tavla hang i et tre og ”skrivebøkene” deres var jorda.



Tre av ungene som vi besøkte kommer til å flytte inn på barnehjemmet, pluss fire unger fra Kitale, nabobyen, hvor vi også var en tur. Vi har også lyst å starte opp en mer langvarig hjelp, så nå må vi diskutere hva vi kan gjøre, og om noen av familiene kan bli med i outreach-programmet. 500 barn og 70 enker får allerede hjelp gjennom dette programmet.
Posted by Picasa

Ingen kommentarer: