onsdag 2. juni 2010

Mer vann i Pokot!

Mandag ble på ny en stor gledes dag i Pokot (ca 8 timers kjøretur vest fra Nairobi). Da var det duket for åpning av vår andre demning på 2 måneder!

Demningen ble bygget under regntiden og det medførte en del utfordringer med vann som til tider strømmet i elven og masse ekstra hardt arbeid. Men med iherdig innsats fra alle arbeidere har resultatet blitt virkelig bra.

Som dere ser holder demningen igjen vannet fra å renne ned gjennom elven. Neste gang det regner, vil vannet også dra med seg sand som kommer til å dekke alt vannet.

Det fine med sanden er at den filtrerer vannet, reduserer fordampningen og holder dyr og insekter borte. Så når de graver i sanden kommer det frem klart vann som kan drikkes av mennesker.

Under åpningen samlet det seg ca 60 personer som hoppet og danset, sang og jublet og holdt mange flotte taler. Tilstede var også ass. chief og en annen representant for myndighetene.
Både menn og kvinner tok ordet og takket for demningen og viste sin store takknemlighet.



Denne damen var full av takknemlighet over dammen som nå gjorde gjorde det mulig for henne å hente nok vann til familien, uten å måtte slite seg ut med å gå i flere kilometer.

Denne dammen er virkelig et bønnesvar for disse folkene. De har bedt Gud i årevis om å gi dem vann og endelig er demningen der :)

En stor takk til dere som har gitt pengene som har gjort dette mulig!
Dere vil for alltid bli husket av et folk i en landsby høyt oppe i fjellene i Pokot.

Ingen kommentarer: