mandag 23. november 2009

Festdag på Good Hope

Tusen takk til Marianne som valgte å gi alle pengene som hun fikk til 40 års dagen sin, til Good Hope!! Vi er utrolig takknemlige! Vi har kjøpt nye sko til alle barna, og fremdeles er det penger igjen :-) Vi fikk god rabatt siden vi kjøpte så mange par og i tillegg fikk vi et lite pennal til hver av dem. Akkurat det var midt i blinken, for vi hadde nettopp snakket om at de skulle hatt noe å oppbevare penn, blyant og visk i. Da blir det forhåpentligvis litt lettere for dem å passe på skrivesakene sine!




I går feiret vi også bursdagen til alle november-barna! I stedet for at alle feirer sin egen dag, blir det en felles feiring for de som er født i samme måned. Ingen av disse barna er vant med å feire bursdagen sin, de fleste vet ikke en gang fødselsdatoen sin, og mange har heller ikke noe forhold til hvor gamle de er, når de kommer til barnehjemmet. De fleste vet kanskje hvilket år de er født, og må regne seg frem til alderen derfra. Derfor er det en stor happening med bursdagsfeiring og en stor seanse når kaken skal skjæres. Alle som har bursdag skal holde på kniven og være med å skjære, mens de andre synger "Happy birthday" og "Can you cut the cake?". Etterpå får alle bursdagsbarna en kakebit i munnen, og deretter får de andre barna lov å forsyne seg.


Eksamen er over for avgangselevene våre, og dette ble også markert med taler og kake. Tre av dem (søsken) reiser hjem til landsbyen sin for å bo sammen med ei tante frem til januar, når de får vite hvilken videregående skole de kommer inn på. Fjerdemann kommer til å bo på barnehjemmet ei stund til, ettersom det ikke er avklart enda, om forholdene hos slektningene er bra nok til at han kan reise hjem til landsbyen sin.

Fresha, Mercy, Evans og Martin får hjelp til å skjære "good bye" kaka si av Joyce Mudasia.

Ingen kommentarer: