lørdag 21. november 2009

Litt oppdatering...

Har vært dårlig med blogging i det siste, og det skyldes nok både at vi har hatt det utrolig travelt, dårlig nett og inspirasjonen til å skrive har kanskje ikke vært til stede når tilgangen på nettet har vært til stede ;-) Men her kommer det iallefall en liten oppdatering på den siste måneden.
Vi har ikke hatt mulighet til å treffe Janet siden vi kom ned igjen til Kenya i august og det har gitt oss skikkelig dårlig samvittighet, for vi vet at hun har hatt det litt tøft. Nehema er veldig astmatisk, og er til tider veldig dårlig. Nå når det er regntid her nede, blir det ofte ganske kaldt, og det lille skuret de bor i er ikke særlig vindtett, det er rått og guffent rett og slett. For et astmatisk barn er ikke dette bra i det hele tatt, så hun har vært mye syk. Har gitt henne litt ekstra til medisiner, i tillegg til husleien og penger til mat. For de pengene hun får fra oss (Hjelpe-kontoen) dekker hun også skoleutgifter til nevøen sin på 12 (Calvin, på bildet under) og søsteren som går i 8.klasse. Begge to bor hos Janet.



Tvillingene er nå blitt 1 år og er nydelige! Samuel har begynt å gå, og Nehema slapp seg da de var på besøk hos oss en dag. Ingen har godt av å bare ta imot penger når en er arbeidsfør, så vi prøver å finne ut hvilke muligheter Janet har til å skaffe seg inntekter selv, nå når barna har rundet året. Hun gikk på college for noen år siden for å bli syerske, men måtte slutte fordi hun ikke hadde nok skolepenger. Håpet vårt er kunne hjelpe henne til å ta opp igjen syingen, evt sende henne på et kurs/skole og så få kjøpt en symaskin så hun kan skaffe seg et levebrød. Drømmen vår er også å se henne flytte ut av slummen...




Klærne til begge kommer fra Norge. Kanskje noen som kjenner de igjen??



David er nokså betatt av disse hjerteknuserne, og denne gang fikk vi til og med lov å holde dem ei stund, uten at de hylte! Sist gang vi så dem var de i en periode hvor de var redd alle fremmede, og synet av hvite var nok ganske fryktinngytende, for de hylte bare vi nærmet oss!!
Posted by Picasa

1 kommentar:

Unknown sa...

HEI,
Nå har vi hatt en kjempefin stund hos nygifte Vigdis og Carl-Johan. Vi har sett mange fine bilder fra Kenya og lest om livet dere har der. Kjekt å lese om både hverdagslige hendelser og om folkene som bor der - og ikke minst alle fine bildene. Vi følger med dere videre - så fortsett med oppdateringer av nettsiden. Hilsen oss 8 som har vært i "etterselskap" til Vigdis og Carl-Johan sitt "hemmelig" bryllupp i Berlin. Hilsen Aslaug, Tomine, Ole, Solveig, Hanne-Gro, Helge, Vigdis og Carl-Johan.