mandag 22. mars 2010

Litt forskjellig...

Trine og Juliet er på tur oppi bakken rett utenfor barnehjemmet. Det er så åpent og flott der , frisk luft og med en fantastisk utsikt!



Maisen er blitt høstet og her sitter Judith og "plukker" den, eller hva det nå heter :-)) Hun slår med en stokk slik at kornene løsner fra kolben, og plukker av hvert enkelt korn. Jeg prøvde meg en times tid til mye latter fra de andre, som syns jeg hadde en dårlig teknikk...mulig det gikk litt tregere med meg ja... :-)


Martin har vi skrevet om før i forbindelse med Hjelpekontoen. Han er 14 år, har ikke far, og ble forlatt av moren da han var 10 år. Etter det har han bodd alene, men i nærheten av bestemoren. Vi hjelper dem med mat og husleie, men Martin jobber også for å skaffe penger på egenhånd. Han går første året på secondary school (det ble dayschool, ikke internat), og jobber i helgene med å selge forskjellige ting for andre, og tjener noen shilling på det. I Kenya har alle skolene fri hele april, og da har han ønske om å starte sin egen salgsbod, slik at han tjener alle pengene selv, i stedet for at mye går til eieren. I går satte han opp budsjett sammen med Bjørn Kjetil, for å se på hvilke produkter han kan tjene mest på, og for å finne ut hva han trenger for å starte sin egen bod. Så når det blir påskeferie er han i gang, sannsynligvis allerede til helga! Han er så ivrig, og prøver så iherdig å klare den tøffe hverdagen, så vi håper virkelig at han lykkes...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Simon og resten av familien :)

Så fantastisk å lese om den flotte jobben dere gjør i Afrika. Flotte bilder også på bloggsiden. Vi ville bare sende en liten hilsen fra alle oss her i Ze-Bra Steindal Gårdsbarnehage, med ønske om en flott påske ! Skulle hilse ekstra mye fra alle på avd. Stallen til Simon - en ekstra klem fra Kåre. Lise Aase hilser også - hun er utplassert hos oss i arbeidspraksis og forteller at hun gleder seg til å treffe dere i påsken ! Stor hilsen fra store og små på avd. Stallen / Ze-Bra Steindal Gårdsbarnehage ! Håper å se dere snart - det er bare å komme innom på besøk hvis dere skulle finne veien tilbake til gamlelandet snart. PÅSKEKLEM !!!

Anonym sa...

Hei !

Kjekt å lese på den flotte siden deres og om den flotte jobben dere gjør i Afrika ! Skulle hilse fra alle i Ze-Bra Steindal Gårdsbarnehage, med en spesiell hilsen og klem til Simon fra Kåre !
Ønsker dere alle en god påske, og skal også hilse masse fra Lise Aase som gleder seg til å treffe dere! Hun er i arbeidspraksis i Ze-Bra. GOD PÅSKE fra alle store og små Ze-Braer ! :)