fredag 3. oktober 2008

Byggene reiser seg på Kona Baridi.

Skolebygget (klart for taklegging)

Barnehjemmet Good Hope skal i begynnelsen av neste år flytte inn i nytt bygg med plass til mellom 160 og 190 unger. I tillegg til nytt barnehjem bygges det også ny skole med plass til 200 unger og stort forsamlingslokale. De nye byggene settes opp på et ca. 70 mål stort tomteområde som ligger i Masailand (stepper), 35 km utenfor Nairobi. Dette blir en fantastisk forandring for ungene på barnehjemmet. Her vil de kunne springe, leke og boltre seg på et stort område. Det skal borres egen brønn, så vann vil det også være nok av. Dette er en fantastisk satsing som IGM står i bresjen for og vi er heldige som får være her nede nå i denne ekspansjonsfasen.

Mye av min (Bjørn Kjetil) tid går med til å følge denne byggeprosessen. Det har blitt mange turer til byggeplassen og møter med arkitekt, byggekontrollør, advokat og entreprenør. Entreprenøren utfører en god jobb og arkitekten har et godt team med seg som følger byggeprosessen tett.

Vi har mye jobb foran oss med å planlegge flytting av barnehjemmet, ny skole skal stables på beina og vi trenger å selge det gamle barnehjemsbygget. Her er det bare å brette opp ermene og smøre seg med en stor porsjon TÅLMODIGHET! Men vi skal nok komme i mål.

Multifunksjonsbygg




Fred (lokalt styremedlem), Bjørnar Heimstad (leder IGM) og Wiggo Erichsen (sponsor) på befaing på byggeplassen.

Her kontrolleres jernets tykkelse og lengde av ingeniør før dekket støpes.

Ingen kommentarer: