torsdag 6. november 2008

Besøk fra Norge

I lange tider har ungene gått og gledet seg til at farfar skulle komme på besøk, og ventetiden ble uendelig lang før han endelig kom lenge etter leggetid! Stor var gleden da vi kunne pakke opp norske blader, kaviar og skinkeost, krydderpakker og ikke minst brunost! For en deilig norsk frokost vi hadde mandags-morgen!!


Han hadde også med seg to fulle kofferter med plaster, desinfiseringsmidler og forbindingssaker som skal til barnehjemmet og klinikken som føres opp i neste fase. Tusen takk til Norgesplaster, Snøgg og NorEngros som har gitt oss alt gratis!!


Vi syntes at farfar måtte få se noe mer enn bare tomta vår og barnehjemmet, så vi dro på tur til Rift Valley igjen. Her fikk vi sett en del dyr og hadde en fantastisk tur ned i en fjellkløft. Klippelandskap og jungel i en flott blanding, med varme kilder som rant ut fra fjellveggen. Denne kløfta har visst laget utgangspunktet for "kulissene" til "Løvenes konge" og det gjorde det ekstra spennende for ungene.



Guiden vår var Masai, og han tok oss med til landsbyen sin etterpå. Masaiene er en stamme som lever veldig primitivt og i pakt med naturen. De bor i små hytter laget av pinner dekket med ku-møkk, jordgulv og ingen strøm, dusj eller toalett…og det er flere kilometer til nærmeste vannhull! Hyttene er bygget i en stor sirkel rundt en åpen plass, hvor hønene spankulerer fritt rundt omkring. Kuer, sauer og geiter er på tur rundt omkring sammen med en gjeter, på jakt etter gress. Vi ser de ofte langs

veiene i Nairobi :-) Skikkelig økologisk drift!





Ingen kommentarer: