onsdag 16. september 2009

Åpning av Good Hope Village

Som vi skrev tidligere, så var det utrolig mye som ikke var i orden siste dagene før åpningen. Men vi fikk tak i en flott gjeng som sto på fra morgen til kveld! Vi vasket og skurte så huden sprakk og leddene verket, men resultatet ble veldig bra! Ganske spesielt å være der siste dagen før åpningen. Overalt var det folk! Noen hang opp gardiner og noen monterte hyller og møbler, noen gikk og malte, noen vasket, møbelsnekkeren lakket et siste strøk på sofa og stoler, noen satte opp kjøkkenet, noen tørket opp vannet som fosset opp av sluken på det ene badet, og som rant ut i stua og ned alle trappene... og noen sto bare og hang og så på...Et herlig kaos! Og ganske frustrerende!! Men utrolig nok så ble det ryddig og fint til åpningsdagen! En del rom ble ikke ferdig reparert, så der låste vi dørene, slik at ikke alle rom var tilgjengelige for gjestene.


Den norske ambassadøren sto for den offisielle åpningen og klippet snoren på alle tre byggene. Etterpå var det fest i den nye hallen (ca 300 stk tilstede), hvor det ble taler av Bjørnar Heimstad, ledere på barnehjemmet og folk fra offentlige instanser.


Ungene på barnehjemmet danset og sang og ei gruppe med masaier underholdt med tradisjonell sang og dans fra stammen deres. Barnehjemmet ligger i Masai-land, så derfor var det naturlig å inkludere masaier på åpningen også. Etterpå ble det servert lunsj ute. Ganske mange flere enn de som var invitert stilte seg i matkøen, takknemlige for et måltid gratis mat...
En flott åpning!!



Og det beste av alt - ungene har nå flyttet inn på Kona Baridi!! Flyttesjauen pågår fremdeles, men de er i hus og har begynt på den nye skolen. De er såå fornøyde!

Rørleggeren har en stor utfordring, for det lekker på mange steder fremdeles, så de har måttet hugge opp noen gulv og en vegg for å fikse opp. Utrolig kjedelig nå når alt skulle være så fint! Ikke mer enn forventet i Arika, er det kanskje noen som tenker, men vi ønsker en annen standard enn det! Og heldigvis har vi en entreprenør som ordner opp, og ikke bare stikker av fra problemene.

Ingen kommentarer: