torsdag 24. september 2009

Kenya trenger regn!!

Regntiden her i Kenya slo ikke til i år heller, så det er kjempetørt her nede. Alt gress er helt gult og vissent, så det er nesten ikke noe å spise for dyrene. Hver dag ser vi masaier som kommer med ku-flokkene sine inn til byen. Magre og nesten bare skinn og bein, og ganske ofte ser vi dyr som kollapser i veikanten, helt utmattet. Flere ganger har vi kjørt forbi to gjetere som står og drar i ei utslitt ku som har sunket sammen i veikanten. En drar i hornene og en i halen, men de har vanligvis ikke sjangs til å få den på beina igjen. Vi hører om gjetere som kutter gjerdene og slipper dyrene sine inn på andre folks eiendom, desperate etter å gi dem noe å spise!

Det er stor vannmangel i hele landet, folk som før betalte 3-5 shilling for 20 liter vann, må nå betale 20 shilling, og mye av det vannet som blir solgt på gata er i tillegg fryktelig forurenset. Vi har også rasjonering på strøm pga vannmangelen. Tre dager i uka er vi uten strøm i vår del av Nairobi, men her på tomta er vi heldige og har aggregat (det har vi heldigvis på barnehjemmet også), så vi er bare uten strøm noen timer på morgenen, et par timer midt på dagen og to timer på ettermiddagen.

Så selv om vi syns det er kjempedeilig med varmen som har kommet nå, så trenger vi regn! Masse regn!! Men helst på nettene... ;-)

Ingen kommentarer: